HERBA MUNA ASY SYIFA DAN KELENGKAPAN BERSALIN

Jom Sembang dan Tinggalkan Jejak

HAJAR SHOP DESTINASI/PILIHAN TEPAT UNTUK PRODUK KESIHATAN ANDA SEISI KELUARGA

1. Anda boleh membuat belian tanpa perlu kemana-mana,pilihan di hujung jari anda,pilih,order dan bayar.

2. Produk anda akan dihantar terus seperti alamat yg anda nyatakan dalam email/sms tanpa perlu memandu ke kedai dan membelanjakan wang untuk minyak kereta serta parking.

3. Jimat masa dan tenaga anda untuk membeli produk keperluan anda.

4. Traffic jam,kedai dah tutup,hujan dan KETEPIKAN sebarang permasalahan yg lain kerana anda boleh berurusan dengan HAJAR SHOP bila-bila masa sahaja walau dimana jua anda berada.

5. Semoga Produk-produk Kesihatan di HAJAR SHOP dapat memenuhi keperluan anda untuk seisi keluarga.



6. Barang Halal,Harga Berpatutan,Semoga mendapat Keredhaan ALLAH s.w.t



7. Pilihan di hujung jari anda, JANGAN BERLENGGAH LAGI JOM TENGOK

MACAM-MACAM ADA N ORDER SEKARANG

Lokasi HAJAR/MESRA SHOP;

1137/2A Blok D

Politeknik Sultan Mizan Zainal Abidin

KM 8 Jalan Paka-Dungun

23000 Dungun, Terengganu

Email/YM : wmolyna@yahoo.com

Tel/SMS : 012-9542464 @ 09-8454008

PENGUMUMAN KENAIKAN HARGA BARU PRODUK KAPSUL MAS

Assalamualaikum, salam sejahtera semua.

Terlebih dahulu, Kami ingin memohon maaf kepada semua pelanggan yg dihormati di atas kenaikan harga sebahagian drp produk kami atas sebab2 yang akan dimaklumkan di bawah.

Semenjak awal promosi besar2an Produk MAS diperkenalkan kpd orang ramai pada tahun 2007 sehingga kini, buat kali pertamanya kami menaikkan harga sebahagian produk MAS yang mana harganya adalah antara yang murah di pasaran berbanding jamu2 lain. Harapan kami, dengan kenaikan sedikit daripada harga asal, dapat membantu MAS khususnya di bahagian pengeluaran untuk terus bertahan meneruskan jualan produk MAS sampai bila2..insya Allah.

Tarikh bermula kenaikan: 1MEI 2011

Sebab kenaikan harga:
Di antara sebab2 kenaikan harga adalah kerana:

1. Utk menampung kos2 bahan mentah (herba segar/kering) yang mana harganya semakin meningkat di pasaran dan semakin sukar diperolehi.

2. Utk menampung harga barangan asas produk yang juga semakin meningkat seperti botol, kotak set bersalin, percetakan dan bekas2 produk yang lain.

3. Utk menampung gaji pekerja dan kos2 upah pekerja yang semakin bertambah.

Produk2 terlibat:
Semua yang melibatkan jamu kapsul (botol):
rm25 ke RM30
W.M/35 E.M (customer price/CP)

1. Kacip Fatimah Manjakani
2. Sihat Wanita

3. Sihat Lelaki
4. Anti athma
5. Kencing Manis.
6. Gout.
7. Kesuburan wanita
8. Buasir
9. Pelangsing

10. Set Kesuburan wanita :RM100 ke RM110
(W.M)/RM120(E.M)


11. Set Lengkap Bersalin (Besar):RM180 ke RM190 (W.M)/RM205 (E.M)

12. set Lengkap Bersalin (Kecil):RM130 ke RM140 (W.M)/RM155 (E.M)

13. Set Seri Pengantin
RM135 ke RM140 (W.M)/RM150 (E.M)


14. Set Bersalin Pakej:

PAKEJ 1

SET BERSALIN (K) +TUNGKU+ TANGAS @PENCUCI @JAMU PERIUK

HARGA ASAL JUALAN (C.P)=RM240 W.M/RM255 E.M
HARGA SELEPAS LESS=RM230 W.M/RM245 E.M
LESS=RM10

PAKEJ 2

SET BERSALIN (B) +TUNGKU+ TANGAS @PENCUCI @JAMU PERIUK

HARGA ASAL JUALAN (C.P)=RM290 W.M/RM305 E.M
HARGA SELEPAS LESS=RM280 W.M/295 E.M
LESS=RM10

PAKEJ 3

SET BERSALIN (B)+ TUNGKU+ BENGKUNG

HARGA ASAL JUALAN (C.P)=RM325 W.M/RM340 E.M
HARGA SELEPAS LESS=RM315 W.M/RM330 E.M
LESS=RM10


PAKEJ 4

SET BERSALIN (K)+ TUNGKU+ BENGKUNG

HARGA ASAL JUALAN (C.P)=RM275 W.M/RM290 E.M
HARGA SELEPAS LESS=RM265 W.M/RM280 E.M
LESS=RM10


*harga baru
*Harga Sabah/ Sarawak adalah BERBEZA dengan harga Sem. Msia bermula MEI 2011 kerana perbezaan kos penghantaran

Saturday, July 3, 2010

JAMU GOUT

NEW Pictures, Images and Photos
PRODUK TERBARU KINI DI PASARAN!!!

Mengatasi masalah yang berkaitan dengan gout.

HARGA: RM30 W.M/35 E.M

(80 Kapsul)


Friday, May 28, 2010

KACIP FATIMAH MANJAKANI plus - untuk remaja/isteri

KHASIAT

Dalaman yang sentiasa muda.
Mengetat dan mengecutkan rahim.
Meningkatkan rangsangan bersama suami.
Memberikan kepuasan kepada pasangan.
Mengeratkan hubungan suami isteri.
Memudahkan kepuasan untuk para isteri.
Mengawal senggugut.
Mengawal kesihatan ‘tombong’ wanita.
Mengatur peredaran haid yang tidak menentu.
Membantu mengawal ‘turun darah’ yang tidak berhenti.
Mengelakkan rengat-sakit diperanakan selepas bersalin.
Menghilangkan keputihan, lendir.
Memulihkan luka-luka dalam vagina.
Mengelak kegatalan vagina yang tidak menyelesakan.
Menguatkan/ mengecutkan urat saraf rahim.
Menyeimbangkan dan mengawal kelembapan vagina.
Membuang angin dalam badan.
Menghilangkan sebu-sebu dan senak perut yang tidak selesa.
Menetapkan kedudukan rahim pada tempatnya.
Mengurangkan risiko sembelit dan buasir.
Menghilangkan sakit-sakit badan.

BAHAN-BAHAN:
Kacip Fatimah, Manjakani, Kayu Serapat, Cekur, Jerangau.

CARA PENGGUNAAN
2 biji 2 kali sehari sebelum makan.

HARGA
RM 30/35 + pos RM6(W.M)/ RM9(E.M)

(80 kapsul)



LULUR EXZEMA

KHASIAT
Merawat masalah kulit seperti panau, kurap, kudis buta dan masalah2 penyakit kulit lain.

BAHAN-BAHAN

Daun gelenggang, lengkuas, kunyit, temu lawak, kayu manis, jintan putih, jintan manis, kapur, gambir, jintan hitam, pinang dll

CARA

Mandi dan basahkan anggota badan. Lulurkan dengan bahan lulur exzema. Tumpukan pada bahagian yang bermasalah. Biar dalam beberapa minit. Bilas.

HARGA

RM20 W.M/ 25 E.M (UNIT)

SABUN SERBAGUNA

PRODUK TERBARU KINI DI PASARAN!!!


KHASIAT
Sesuai untuk mengatasi masalah kelemumur, gatal, jerawat dikepala, kerak kepala bayi, migrain. Digunakan seperti syampu.Juga untuk kudis dan gatal seluruh badan, cagu ditepi kuku, daki hitam di sekitar leher dan celah kelangkang kaki, menghilangkan bau badan. Memberikan kesegaran pada seluruh badan selepas mandi.

BAHAN-BAHAN
Madu asli, minyak kelapa, asam jawa, pembeku sabun DLL.

HARGA:

RM15 W.M/ 18 E.M (unit)


MINYAK LINTAH HERBA

PRODUK TERBARU KINI DI PASARAN!!!


KEISTIMEWAAN

Paduan istimewa bukan sahaja daripada lintah, tetapi belasan herba terpilih. Minyak lintah yang dihasilkan dengan kombinasi dua khasiat utama semulajadi iaitu lintah dan belasan jenis herba dengan tujuan mendapatkan impak maksima untuk mengatasi masalah zahir dan batin. Dimasak berhari-hari denga api yang perlahan untuk mendapatkan pati dan sebatian lintah dan herba asli.


KHASIAT

Mempercepatkan penyembuhan luka, kudis buta, gatal-gatal, menghentikan pendarahan dan mengatasi masalah seksual lelaki.


BAHAN-BAHAN

Lintah, jerangau, cekur, bawang putih, kedawong, lada pintal, akar kayu angin, jintan putih, jintan manis, supranto, daun sirih DLL.


CARA

Utk masalah kulit sapukan pada bahagian yang bermasalah.

Untuk masalah seksual lakukan sapuan Minyak Lintah Herba dengan urutan perlahan.(seperti rujukan di bawah 18sx)


HARGA:

RM25 W.M/30 E.M (60ML)
CARA URUTAN ZAKAR:
AMALKAN SELALU SETIAP HARI PAGI DAN MALAM. SAPU DAN BUAT URUTAN SEPERTI GAMBARAJAH DI BAWAH :

Amalkan peraturan ini dengan Yakin dan Betul.
Sila ikut peraturan ini dengan perlahan-lahan:

Di samping mengurut teruskan berselawat ke atas nabi sebanyak mungkin dan niatkan usaha yang dilakukan adalah semata2 utk memohon kesembuhan drpd Allah SWT.

cerita-cerita seks, jantan hebat in the making, jantan hebat, lelaki, ingin berkenalan, utusan lelaki, lelaki online, utusan, cerita seks, uitm seks, zakar, tahan lama, zakar kuat, jaga zakar,  urut zakar, gambar zakar, hisap zakar, zakar besar, zakar hebat

1. Urut dari pangkal hingga ke kepala zakar sisi kanan dan kiri. Tahan kulit di bahagian pangkal zakar sekiranya kulit zakar anda berkedut atau kendur. Lakukan 5 kali urut sekali genggaman.
.

urut zakar 2 cerita-cerita seks, jantan hebat in the making, jantan hebat, lelaki, ingin berkenalan, utusan lelaki, lelaki online, utusan, cerita seks, uitm seks, zakar, tahan lama, zakar kuat, jaga zakar,  urut zakar, gambar zakar, hisap zakar, zakar besar, zakar hebat

2. Urut dari pangkal lubang dubur hingga ke pangkal buah zakar. Ulang 7 kali.

urut zakar 3,cerita-cerita seks, jantan hebat in the making, jantan hebat, lelaki, ingin berkenalan, utusan lelaki, lelaki online, utusan, cerita seks, uitm seks, zakar, tahan lama, zakar kuat, jaga zakar,  urut zakar, gambar zakar, hisap zakar, zakar besar, zakar hebat

3. Tekan di dua bahagian lubang cincin dengan dua jari perlahan-lahan. Ulang 11 kali.

urut zakar 4,cerita-cerita seks, jantan hebat in the making, jantan hebat, lelaki, ingin berkenalan, utusan lelaki, lelaki online, utusan, cerita seks, uitm seks, zakar, tahan lama, zakar kuat, jaga zakar,  urut zakar, gambar zakar, hisap zakar, zakar besar, zakar hebat

4. Urut di celah kelengkang hingga separuh peha dan seterusnya ke lutut. Ulang 21 kali.

urut zakar 5,cerita-cerita seks, jantan hebat in the making, jantan hebat, lelaki, ingin berkenalan, utusan lelaki, lelaki online, utusan, cerita seks, uitm seks, zakar, tahan lama, zakar kuat, jaga zakar,  urut zakar, gambar zakar, hisap zakar, zakar besar, zakar hebat

5. Susur di pangkal zakar dan unit keluar kiri dan kanan atas dan bawah.Buat 7 kali.

urut zakar 6,cerita-cerita seks, jantan hebat in the making, jantan hebat, lelaki, ingin berkenalan, utusan lelaki, lelaki online, utusan, cerita seks, uitm seks, zakar, tahan lama, zakar kuat, jaga zakar,  urut zakar, gambar zakar, hisap zakar, zakar besar, zakar hebat

6. Tangan kanan memegang zakar melalui bawah peha kanan, luruskan kaki sedikit demi sedikit sebanyak 7 kali.


KeTeNangaN

CARA MEMBUAT PESANAN DAN BAYARAN

Proses Jual Beli Mudah Je. ikuti Langkah2 dibawah

1) NAMA:

2) ALAMAT:

3) NO TEL:

4) JENIS PRODUK:

5) KUANTITI:

Email kepada saya butiran di atas:

wmolyna@yahoo.com

atau SMS/TEL : 012-99542464 / 09-8454008

Tunggu saya REPLLY email/sms anda, kemudian bolehlah

(TRANSFER AKAUN / CASH DEPOSIT / BANK IN) ke dalam salah Satu Akaun yang tertera di bawah ni, NO AKAUN AKAN DIMAKLUMKAN MELALUI EMAIL/SMS





Harap maklum.

PENGHANTARAN

  • Penghantaran dibuat pada hari isnin dan khamis melalui pos laju, parcel dan courier
  • Sekiranya proses penghantaran tidak pada hari tersebut anda akan saya maklumkan
  • Kos pos akan dimaklumkan setelah pemilihan barang disahkan
  • Kami akan memaklumkan proses penghantaran setelah pembayaran diterima masuk
  • Nombor tracking anda akan saya maklumkan melalui email / cxbox mesra shop


A). POSLAJU




RM6 - Sem. M'sia utk 500g pertama

RM 1 utk tambahan 250g berikutnya.


RM8 - Sarawak utk 500g pertama

RM 1.50 utk tambahan 250g berikutnya.


RM8- Sabah utk 500g pertama

RM 2 utk tambahan 250g berikutnya.


B). POS PARCEL




Pos parcel with tracking number

(Hanya sedikit insurance cover jika berlaku kerosakan barang-1.5% shj)


Local Delivery Standard

Sampai antara 3-7 hari bekerja


C). POS EKSPRESS
sampul RM2.50

sampul RM3

sampul RM4


D).COURIER

kos kurier adalah RM6.70 utk 3kg pertama bagi semenanjung malaysia(bandar2 utama). sabah & sarawak akan dikenakan harga berlainan**

PERHATIAN!!!!!!

PEMBELIAN BARANG MUDAH ROSAK/ FRAGILE:

*Pengguna dinasihatkan utk memilih poslaju kerana ada insuran jika berlaku kerosakan barang.

*Parcel tiada insuran.
* Risiko kerosakan diperjalanan tidak ditanggung oleh pihak kami.

PERIKSA BARANG SEBELUM TERIMA

* SILA PASTIKAN ANDA PERIKSA TERLEBIH DAHULU BARANGAN yang di terima dari pihak pos sebelum anda menandatangani borang penerimaan pengeposan tersebut (especially barangan FRAGILE, kaca, seramik, etc)

*Anda dinasihatkan tidak menandatangani borang penerimaan tersebut sekiranya
i) anda lihat kotak remuk / terbuka / koyak / rosak / etc
ii) anda dapati barang-barang tersebut rosak / pecah / patah

BARANG ROSAK/ PECAH:

ANDA DIMINTA BUAT LAPORAN di mana2 pejabat poslaju terdekat berkenaan barangan yg rosak tersebut dengan secepat yg mungkin bagi tujuan tuntutan insurans / gantian \

SILA HUBUNGI POS CARE LINE 1-300 - 300 - 300 sekiranya terdapat sebarang masalah / kelewatan dan juga untuk sebarang pertanyaan.


**ATAU ANDA BOLEH ISI PESANAN DI ORDER FORM HAJAR SHOP**

Name:
Address:
Email Address:
Phone Number:
Item code & quantity:
Payment menthod: CIMB
MAYBANK
BANK ISLAM

Type of Postage: POSLAJU
POS EKSPRESS
POS PARCEL
ANY QUESTIONS?? PLEASE WRITE HERE

This form powered by Freedback

Pelangi Petang

Kumeniti awan yang kelabu
Kutempuhi lorong yang berliku
Mencari sinar yang menerangi
Kegelapanku

Kupercaya pasti suatu masa
Sang suria kan menyinar jua
Membawa harapan yang menggunung
Bersamanya...

Engkau tiba bagaikan pelangi
Tak bercahya namun kau berseri
Tapi cukup menghiburkan
Hati ini

Seharian waktu bersamamu
Tak terasa saat yang berlalu
Bagai pelangi petang kau kan pasti
Pergi jua...