HERBA MUNA ASY SYIFA DAN KELENGKAPAN BERSALIN

Jom Sembang dan Tinggalkan Jejak

HAJAR SHOP DESTINASI/PILIHAN TEPAT UNTUK PRODUK KESIHATAN ANDA SEISI KELUARGA

1. Anda boleh membuat belian tanpa perlu kemana-mana,pilihan di hujung jari anda,pilih,order dan bayar.

2. Produk anda akan dihantar terus seperti alamat yg anda nyatakan dalam email/sms tanpa perlu memandu ke kedai dan membelanjakan wang untuk minyak kereta serta parking.

3. Jimat masa dan tenaga anda untuk membeli produk keperluan anda.

4. Traffic jam,kedai dah tutup,hujan dan KETEPIKAN sebarang permasalahan yg lain kerana anda boleh berurusan dengan HAJAR SHOP bila-bila masa sahaja walau dimana jua anda berada.

5. Semoga Produk-produk Kesihatan di HAJAR SHOP dapat memenuhi keperluan anda untuk seisi keluarga.



6. Barang Halal,Harga Berpatutan,Semoga mendapat Keredhaan ALLAH s.w.t



7. Pilihan di hujung jari anda, JANGAN BERLENGGAH LAGI JOM TENGOK

MACAM-MACAM ADA N ORDER SEKARANG

Lokasi HAJAR/MESRA SHOP;

1137/2A Blok D

Politeknik Sultan Mizan Zainal Abidin

KM 8 Jalan Paka-Dungun

23000 Dungun, Terengganu

Email/YM : wmolyna@yahoo.com

Tel/SMS : 012-9542464 @ 09-8454008

PENGUMUMAN KENAIKAN HARGA BARU PRODUK KAPSUL MAS

Assalamualaikum, salam sejahtera semua.

Terlebih dahulu, Kami ingin memohon maaf kepada semua pelanggan yg dihormati di atas kenaikan harga sebahagian drp produk kami atas sebab2 yang akan dimaklumkan di bawah.

Semenjak awal promosi besar2an Produk MAS diperkenalkan kpd orang ramai pada tahun 2007 sehingga kini, buat kali pertamanya kami menaikkan harga sebahagian produk MAS yang mana harganya adalah antara yang murah di pasaran berbanding jamu2 lain. Harapan kami, dengan kenaikan sedikit daripada harga asal, dapat membantu MAS khususnya di bahagian pengeluaran untuk terus bertahan meneruskan jualan produk MAS sampai bila2..insya Allah.

Tarikh bermula kenaikan: 1MEI 2011

Sebab kenaikan harga:
Di antara sebab2 kenaikan harga adalah kerana:

1. Utk menampung kos2 bahan mentah (herba segar/kering) yang mana harganya semakin meningkat di pasaran dan semakin sukar diperolehi.

2. Utk menampung harga barangan asas produk yang juga semakin meningkat seperti botol, kotak set bersalin, percetakan dan bekas2 produk yang lain.

3. Utk menampung gaji pekerja dan kos2 upah pekerja yang semakin bertambah.

Produk2 terlibat:
Semua yang melibatkan jamu kapsul (botol):
rm25 ke RM30
W.M/35 E.M (customer price/CP)

1. Kacip Fatimah Manjakani
2. Sihat Wanita

3. Sihat Lelaki
4. Anti athma
5. Kencing Manis.
6. Gout.
7. Kesuburan wanita
8. Buasir
9. Pelangsing

10. Set Kesuburan wanita :RM100 ke RM110
(W.M)/RM120(E.M)


11. Set Lengkap Bersalin (Besar):RM180 ke RM190 (W.M)/RM205 (E.M)

12. set Lengkap Bersalin (Kecil):RM130 ke RM140 (W.M)/RM155 (E.M)

13. Set Seri Pengantin
RM135 ke RM140 (W.M)/RM150 (E.M)


14. Set Bersalin Pakej:

PAKEJ 1

SET BERSALIN (K) +TUNGKU+ TANGAS @PENCUCI @JAMU PERIUK

HARGA ASAL JUALAN (C.P)=RM240 W.M/RM255 E.M
HARGA SELEPAS LESS=RM230 W.M/RM245 E.M
LESS=RM10

PAKEJ 2

SET BERSALIN (B) +TUNGKU+ TANGAS @PENCUCI @JAMU PERIUK

HARGA ASAL JUALAN (C.P)=RM290 W.M/RM305 E.M
HARGA SELEPAS LESS=RM280 W.M/295 E.M
LESS=RM10

PAKEJ 3

SET BERSALIN (B)+ TUNGKU+ BENGKUNG

HARGA ASAL JUALAN (C.P)=RM325 W.M/RM340 E.M
HARGA SELEPAS LESS=RM315 W.M/RM330 E.M
LESS=RM10


PAKEJ 4

SET BERSALIN (K)+ TUNGKU+ BENGKUNG

HARGA ASAL JUALAN (C.P)=RM275 W.M/RM290 E.M
HARGA SELEPAS LESS=RM265 W.M/RM280 E.M
LESS=RM10


*harga baru
*Harga Sabah/ Sarawak adalah BERBEZA dengan harga Sem. Msia bermula MEI 2011 kerana perbezaan kos penghantaran

PRODUK PELANSINGAN


APPLE  GREEN DIET TEA
APPLE GREEN DIET TEA diformulasikan dari serat epal, ekstrak teh hijau, ekstrak aloe vera , asid sitrik, perasa dan pemanis yang dibenarkan.
Sebagai agen pemotong lemak di dalam badan dan pelawasan selain membantu membetulkan peredaran darah, anti-penuaan serta melindungi organ-organ penting daripada toksin.
bancuh 1 sachet dalam air suam ataupun air sejuk dalam 1 cawan. waktu untuk minum adalah waktu pagi boleh minum sebelum sarapan ataupun selepas sarapan. boleh diminum lebih dari 1 sachet sehari iaitu waktu petang atau malam.
harga asal : RM118.00 (1 kotak 20 sachets x 10gm) , kurier RM5.30
From: "Noor Sazilah Mat Wajer" < n_sazilah@yahoo.com This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it >
To:
mydcl@yahoogroups.com This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it

Assalammualaikum,

Nak share sikit pengalaman saya menggunakan Apple Green tea ni. Memula tu sekadar nak mencube je sebab kekadang ada product yg tak serasi dgn badan kite. Saya amik pakej keahlian dcl yg ada Green Apple tea ni. Tak sangka lak memang berkesan. First sachet je dah raser kesan nak membuang tu. Memang bagus untuk yang ada sembelit. Perut raser lega dan badan pun rase ringan jer. Mungkin sebab bahan2 dlm green apple ni dah buang lelemak badan melalui pembuangan air besar. Satu kotak yg ada 20 sachet tu dah turunkan hampir 2 kg berat badan saya nih....dah slim sket..heh..heh. .heh. Rase dan baunyer pon menyegarkan. Selain Green Apple tea ni, saya amik gak Red Guara Coffee + Qshe bagi membantu proses diet yg lebih cepat.

Tima kasih pada dcl yg mengeluarkan product yg amat berkualiti dan berkesan. Saya akan tetap jadik pengguna setia dcl.

Sazila
Shah Alam 012-2390508


BAJU PELANSING INFRARED ETERNAL

 Turunkan Berat Badan Anda Dengan Baju Langsing Infra Red ETERNAL. Eternal  merupakan baju langsing yang dapat membantu wanita yang mengalami masalah berat badan mencapai berat badan yang ideal. Tidak seperti baju langsing yang lain, ETERNAL dilengkapi dengan infra merah yang dapat memaksimakan kesan dalam proses menurunkan berat badan.

Kenapa Perlu Langsing danTurunkan Berat Badan Dengan Baju Langsing ETERNAL?
Sebab #1
Baju langsing ETERNAL ini dilengkapi dengan sinar infra merah jauh. Sinar infra merah jauh ini boleh melancarkan peredaran darah sekaligus boleh melangsing dan menurunkan berat badan.
Sebab #2
Harga yang murah dan berpatutan.
Sebab #3
Sesuai untuk semua golongan.
Sebab #4
Baju langsing ETERNAL ini fleksibel dipakai.
Sebab #5
Baju langsing ETERNAL ini sangat selesa dipakai.
Sebab #6
Baju langsing ETERNAL ini juga dilengkapi dengan anti bakteria dan anti kuman.
Sebab #7
Warna baju langsing ini juga tahan lasak.
Sebab #8
Baju langsing ETERNAL ini sungguh mudah dibersihkan.
Sebab #9
Baju langsing ETERNAL ini juga mempunyai rintangan terhadap sinar UV. 

CARA MEMBASUH
 
Untuk membasuh baju langsing ETERNAL ini, sila ikuti tip-tip pembasuhan yang dinyatakan ini. Cara pembasuhan yang betul akan memanjangkan jangka hayat baju langsing ETERNAL ini.

* Gunakan sabun pencuci yang lembut yang dicipta untuk pakaian dalam
* Pastikan jumlah sabun pencuci yang digunakan adalah bersesuaian dan dilarutkan dengan betul
* Jangan gunakan sebarang jenis peluntur
* Cucian tangan secara sederhana
* Bilas dengan betul kerana sabun pencuci yang tertinggal akan memendekkan jangka hayat baju langsing ETERNAL ini.
* Perah baju langsing ETERNAL ini untuk mengeluarkan air secara berhati-hati atau keringkannya di antara tuala-tuala.
* Jangan sekali-kali bilas atau perah dengan menggunakan mesin pengering atau mesin basuh.
* Sidai di tempat yang tidak terdedah kepada cahaya matahari secara terus.
* Untuk cucian tangan, jangan gunakan berus plastik. Gunakan berus sabut atau berus lembut. Ini untuk menjaga fabrik baju langsing ETERNAL ini.
Tips pembasuhan yang dinyatakan ini boleh digunakan ke atas baju-baju lain untuk memanjangkan jangka hayat baju-baju tersebut.

antara fungsi baju pelangsing infrared adalah :-
1) memecahkan lemak atau kalori berlebihan
2) memperbetulkan peredaran darah dan ion-ion dalam badan
3) mengempiskan perut, menaikkan punggung dan mengecilkan peha
4) mengurangkan keletihan
5) mengurangkan sakit2 otot dan pinggang 

antara kesan yang dpt dilihat semasa pemakaian :-
1) kerap berpeluh
2) merasa panas
3) kerap dahaga atau minum
4) kerap buang air
5) kerap buang angin
6) kerap sendawa
1 Set Terdiri Daripada :-
- 1 singlet
- 1 panty
- 1 short pants

HARGA : RM150.00 (kurier percuma!)






CHARCOAL SLIMMING SUIT

VINO CHARCOAL SLIMMING SUIT
Buluh Nano arang adalah dibuat daripada buluh yang berumur 4-5 tahun. Buluh Taiwan ini adalah carbonised pada satu suhu. Suhu yang tinggi 1200 darjah C. Ia terutamanya diproses kerana nanaoparticles dan dikompaun kepada poliester, yang mempunyai banyak faedah-faedah berharga seperti berikut :

Faedah utama bagi buluh Nano arang :-
1) Menghapuskan bakteria dan sebagai alat menyahbau yang semulajadi. Struktur arang buluh Taiwan ini menyediakan mineral semulajadi yang boleh menyerap kelembapan, menghalang pertumbuhan bakteria dan mengurangkan bau, menghalang penyebaran kuman-kuman dan kulat berbahaya untuk badan.
2) Mengeluarkan sinaran Far Infrared. Ia meningkatkan peredaran darah untuk membantu kesihatan tubuh.
3) Mengeluarkan ion pasif. Ia membuat anda berasa segar dan tenang dari keletihan, kemarahan dan cemas. Bantuan mengubah badan berasid untuk beralkali dan meningkatkan kualiti tidur.

Bahan-bahan :-
60% arang buluh, 26% nilon, 14% elastane, 1% gelang getah

Arahan-arahan cucian:-
Menggunakan basuhan atau persekitaran dari benang bulu dengan menggunakan jaring beg untuk cucian mesin. Tidak menggunakan cecair pencuci mengandungi peluntur atau pendarfluor. Suhu cucian 30 darjah C. Jangan pengeringan secara terbalik. Jangan cuci kering. Jangan seterika. 

5pcs berwarna grey terdiri daripada :-
1) singlet
2) panty
3) girdle
4) knee support (left)
5) knee support (right)
Harga :-
RM399.00 Termasuk Penghantaran by Kurier ke Semenanjung DAN by Posudara ke Sabah/Sarawak.

KeTeNangaN

CARA MEMBUAT PESANAN DAN BAYARAN

Proses Jual Beli Mudah Je. ikuti Langkah2 dibawah

1) NAMA:

2) ALAMAT:

3) NO TEL:

4) JENIS PRODUK:

5) KUANTITI:

Email kepada saya butiran di atas:

wmolyna@yahoo.com

atau SMS/TEL : 012-99542464 / 09-8454008

Tunggu saya REPLLY email/sms anda, kemudian bolehlah

(TRANSFER AKAUN / CASH DEPOSIT / BANK IN) ke dalam salah Satu Akaun yang tertera di bawah ni, NO AKAUN AKAN DIMAKLUMKAN MELALUI EMAIL/SMS





Harap maklum.

PENGHANTARAN

  • Penghantaran dibuat pada hari isnin dan khamis melalui pos laju, parcel dan courier
  • Sekiranya proses penghantaran tidak pada hari tersebut anda akan saya maklumkan
  • Kos pos akan dimaklumkan setelah pemilihan barang disahkan
  • Kami akan memaklumkan proses penghantaran setelah pembayaran diterima masuk
  • Nombor tracking anda akan saya maklumkan melalui email / cxbox mesra shop


A). POSLAJU




RM6 - Sem. M'sia utk 500g pertama

RM 1 utk tambahan 250g berikutnya.


RM8 - Sarawak utk 500g pertama

RM 1.50 utk tambahan 250g berikutnya.


RM8- Sabah utk 500g pertama

RM 2 utk tambahan 250g berikutnya.


B). POS PARCEL




Pos parcel with tracking number

(Hanya sedikit insurance cover jika berlaku kerosakan barang-1.5% shj)


Local Delivery Standard

Sampai antara 3-7 hari bekerja


C). POS EKSPRESS
sampul RM2.50

sampul RM3

sampul RM4


D).COURIER

kos kurier adalah RM6.70 utk 3kg pertama bagi semenanjung malaysia(bandar2 utama). sabah & sarawak akan dikenakan harga berlainan**

PERHATIAN!!!!!!

PEMBELIAN BARANG MUDAH ROSAK/ FRAGILE:

*Pengguna dinasihatkan utk memilih poslaju kerana ada insuran jika berlaku kerosakan barang.

*Parcel tiada insuran.
* Risiko kerosakan diperjalanan tidak ditanggung oleh pihak kami.

PERIKSA BARANG SEBELUM TERIMA

* SILA PASTIKAN ANDA PERIKSA TERLEBIH DAHULU BARANGAN yang di terima dari pihak pos sebelum anda menandatangani borang penerimaan pengeposan tersebut (especially barangan FRAGILE, kaca, seramik, etc)

*Anda dinasihatkan tidak menandatangani borang penerimaan tersebut sekiranya
i) anda lihat kotak remuk / terbuka / koyak / rosak / etc
ii) anda dapati barang-barang tersebut rosak / pecah / patah

BARANG ROSAK/ PECAH:

ANDA DIMINTA BUAT LAPORAN di mana2 pejabat poslaju terdekat berkenaan barangan yg rosak tersebut dengan secepat yg mungkin bagi tujuan tuntutan insurans / gantian \

SILA HUBUNGI POS CARE LINE 1-300 - 300 - 300 sekiranya terdapat sebarang masalah / kelewatan dan juga untuk sebarang pertanyaan.


**ATAU ANDA BOLEH ISI PESANAN DI ORDER FORM HAJAR SHOP**

Name:
Address:
Email Address:
Phone Number:
Item code & quantity:
Payment menthod: CIMB
MAYBANK
BANK ISLAM

Type of Postage: POSLAJU
POS EKSPRESS
POS PARCEL
ANY QUESTIONS?? PLEASE WRITE HERE

This form powered by Freedback

Pelangi Petang

Kumeniti awan yang kelabu
Kutempuhi lorong yang berliku
Mencari sinar yang menerangi
Kegelapanku

Kupercaya pasti suatu masa
Sang suria kan menyinar jua
Membawa harapan yang menggunung
Bersamanya...

Engkau tiba bagaikan pelangi
Tak bercahya namun kau berseri
Tapi cukup menghiburkan
Hati ini

Seharian waktu bersamamu
Tak terasa saat yang berlalu
Bagai pelangi petang kau kan pasti
Pergi jua...